Erwin Vandenbergh riskeert voorwaardelijke celstraf

Voor het hof van beroep in Antwerpen is donderdag de zaak behandeld van ex-Rode Duivel Erwin Vandenbergh uit Ramsel, deelgemeente van Herselt.

Belga

De openbaar aanklager vroeg de bevestiging van het eerste vonnis, zijnde zes maanden met uitstel, een boete van 2.500 euro en een schadevergoeding van 350.000 euro.

De feiten dateren van 2003. De ex-vrouw van de voormalige profvoetballer van onder meer Lierse, Anderlecht en Lille (Frankrijk) beschuldigt hem van vervalsing van beleggingsfondsen. Ook zijn zoon Kevin Vandenbergh, tegenwoordig aan de slag als aanvaller bij het Nederlandse Utrecht, diende destijds klacht in.

Erwin Vandenbergh wordt ervan beschuldig om doelbewust fotokopieën te hebben gemaakt van 80 beleggingsfondsen en die kopieën in het kader van de echtscheidingsprocedure aan zijn ex en zijn zoon te hebben gegeven. De echte zou hij zelf bijgehouden hebben.

De verdediging ontkent dat en zegt dat er überhaupt geen sprake is van vervalsing omdat hij gewoon een kopie heeft gemaakt. Verder is er volgens de verdediging ook geen bewijs dat de vrouw recht zou hebben op de helft van de aandelen (het ging om een totaalpakket van 156 aandelen). Het is, nog volgens advocaat Vic Van Aelst, niet bewezen dat de vermeende overhandiging van de aandelen aan de ex van Vandenbergh ooit heeft plaatsgevonden.

Het arrest volgt op 21 december.

Nu in het nieuws