2 jaar cel voor gluren naar vrouwen in zwembad

Print
De Hasseltse correctionele rechtbank heeft een 40-jarige man uit Genk, die momenteel in een psychiatrische instelling verblijft, bij verstek veroordeeld tot een effectieve celstraf van twee jaar voor de aanranding van de eerbaarheid van vier jonge vrouwen.
Hij begluurde de slachtoffers in de kleedhokjes van zwembaden. De rechtbank heeft zijn onmiddellijke aanhouding bevolen. De man is voor vijf jaar zijn burgerrechten kwijt en de rechtbank heeft hem een verbod opgelegd om gedurende twintig jaar nog betrokken te zijn bij activiteiten met minderjarigen.

Op 18 januari 2004 begluurde hij in een subtropisch zwembad in Houthalen-Helchteren vanuit zijn kleedhokje een 21-jarige vrouw door over de wand te kijken.

In een zwembad van een recreatiedomein in Peer gluurde hij op 30 mei 2006 naar een 18-jarig meisje, dat zich aan het aankleden was. Toen ze haar onderbroek en t-shirt terug aan had, greep hij haar vast van over de wand. Hij wilde meer van haar lichaam zien.

Een tweede slachtoffer in Peer, een 15-jarig meisje, zag hem ook gluren. Hij wilde haar ook vastnemen, maar dat mislukte. In het station van Hasselt greep hij op 13 juni 2006 een 20-jarige vrouw vast bij haar borsten. Aan de hand van zijn persoonsbeschrijving en zijn opvallende kledij kon de politie hem oppakken. Volgens een deskundige kunnen zijn voyeuristische neigingen in de toekomst terug komen.

De Genkenaar verkeerde in staat van wettelijke herhaling omdat hij op 25 januari 2001 van de Antwerpse strafrechter 1 jaar cel voor gelijkaardige feiten had gekregen. De rechter in Hasselt heeft een schroevendraaier verbeurd verklaard, die hij gebruikte om gaatjes in de wanden open te maken.
Nu in het nieuws