Drugsdealer hoopt op werkstraf als gunstmaatregel

Mechelen - Een dertigjarige Willebroekenaar mag minstens een zware boete verwachten voor het dealen van drugs. Bij de man thuis werd een grote hoeveelheid vloeibare xtc aangetroffen.
De politie van Willebroek viel op 17 maart 2007 binnen in de woning van Francis V., nadat haar ter ore was gekomen dat de dertigjarige man een dealer was. De vondst van onder meer cannabis en een pet-fles van anderhalve liter die voor de helft met vloeibare xtc was gevuld, bevestigden die informatie. De Willebroekenaar bekende meteen al jarenlang drugs te gebruiken en ook zijn vrienden te bevoorraden met cannabis die hij in Nederland kocht. De vloeibare xtc kocht hij tijdens bezoekjes aan diverse discotheken.

De Mechelse procureur vordert een effectieve celstraf van tien maanden en een geldboete van 5.500 euro voor de man. Zijn advocaat hoopt evenwel dat zijn cliënt een laatste gunstmaatregel in de vorm van een werkstraf kan krijgen om alsnog uit de cel te kunnen blijven. ”Voor de boete is geen uitstel meer mogelijk. U moet op financieel vlak de gevolgen dragen voor uw daden”, repliceerde de rechter. Zij doet uitspraak op 17 december.

JVdPo
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio