Van Butsel ziet kansen voor Nekkerspoel

Mechels CD&V/N-VA-fractieleider Karel Van Butsel ziet vrije baan voor een heraanleg van de Nekkerspoelstraat. “Nu de provinciewegen kunnen worden overgedragen, is Mechelen aan zet”, stelt hij.

Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V) wist eind vorige week in de Vlaamse regering een principieel akkoord af te sluiten voor de overdracht van de provinciewegen naar Vlaanderen of de gemeenten. Die beslissing klinkt als muziek in de oren van Karel Van Butsel. “Neemt Vlaanderen een bepaalde weg niet over, dan komt die naar een stad of gemeente. Met een zak geld erbovenop”, weet de fractieleider van de Mechelse CD&V/N-VA.

Lobbywerk

“Vanuit de Mechelse CD&V is er sterk gelobbyd bij de minister om die overdracht rond te maken. Nu de beslissing er is, komt een vernieuwing van de Nekkerspoelstraat weer wat meer in zicht. Mechelen is dat voor de sociale cohesie alvast verplicht aan de bewoners. Maar het is duidelijk dat het stadsbestuur nu actie moet ondernemen, wil de op Vlaams niveau genomen beslissing ook tot concreet resultaat in Mechelen leiden”, aldus nog Karel Van Butsel

JVdPo

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio