Modern werk in klassiek decor

Een dertigtal werken van de ­Lichtaartse kunstenaar Bart ­Verheyen siert van 8 tot en met 23 ­december kasteel Le Paige in Herentals. De moderne, kleurrijke schilderijen contrasteren fraai met het klassieke interieur.

Le Paige pakt de volgende maanden uit met enkele grote namen. Zo staan volgend jaar tentoonstellingen van Roger Raveel en Jan Vaerten op het programma. Maar eerst wordt plaats gemaakt voor een grote naam van dichterbij.

Bart Verheyen, de kunstenaar uit ­Lichtaart ­(Kasterlee), maakt furore met zijn realis­tische, stripachtige werken. Een gerenommeerd schrijver als Gerrit Komrij bleek uitermate gecharmeerd door Verheyens werk, getuige de samenwerking van beide kunstenaars in het boek Luchtdicht verpakt.

De stijl van Verheyen doet denken aan pop-art. Maar hij wijkt van dit genre af doordat de werken, ondanks hun klare lijnen, bulken van de emoties. Ze drukken afwisselend dromerij, wanhoop, frustratie, lust of depressie uit.

Op de tentoonstelling zijn dertien nieuwe werken te bewonderen, waaronder enkele monumentale. De bezoekers krijgen ook schilderijen te zien die werden afgedrukt in Luchtdicht verpakt.

De deuren van Le Paige, Nederrij 135 in Herentals, zijn open van woensdag tot zondag tussen 14u en 17u.

BaLa

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio