Janssens dingt opnieuw mee voor Mechelse verkeersborden

Het Lokerse bedrijf Janssens, dat de stad Mechelen in opspraak bracht, heeft opnieuw meegedongen voor het plaatsen van tijdelijke verkeerssignalisatie in de stad. De inschrijving werd geweigerd.

Belga

BR>

Vier bedrijven brachten een bod binnen om tijdens evenementen en werkzaamheden verkeersborden te plaatsen in de Dijlestad. Opvallend: dat van Janssens was met 124.157 euro exclusief btw het laagste.

Janssens is het bedrijf dat een factuur van 2.500 euro betaalde om de verkiezingscampagne van ex-schepen Leo Stevens (CDO) te financieren. Kort nadat de feiten waren uitgelekt, nam de schepen ontslag.

“Wij hebben juridisch advies ingewonnen over de inschrijving. Daarna hebben wij beslist om ze niet te aanvaarden. Na de recente gebeurtenissen hebben wij daar wettelijk gezien ook de mogelijkheid toe”, zegt waarnemend secretaris Johan Verhulst.

Ook de partijgenoot van Stevens is daar duidelijk over. “Voor ons is er geen sprake van dat de stad nog met Janssens werkt”, zegt CDO-schepen Frank Nobels. De stad wijst het nieuwe contract, een van een halfjaar, voor 184.978 euro inclusief btw toe aan Fero Signalisatie uit Willebroek.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio