Achttien ProTourploegen in 2008

Achttien ProTourploegen in 2008

Achttien ProTourploegen in 2008

Print
De Raad van de UCI ProTour (CUPT) heeft zich dinsdag uitgesproken over de negentien aanvragen die de UCI ProTour-ploegen hadden ingediend. Achttien ervan werden goedgekeurd. Alleen Unibet.com krijgt geen nieuwe licentie.
Vorig jaar waren er nog twintig ProTourteams. Het Amerikaanse Discovery Channel verdween van het toneel. Elk jaar moeten de ploegen met een ProTourlicentie een registratiedossier voorleggen aan de UCI. Dankzij deze procedure verzekert de UCI zich ervan dat alle formaties kunnen beantwoorden aan de juridische en financiële eisen.

Unibet.com diende geen dossier in binnen de vooropgestelde termijn (20 november). De voorzitter van de Raad van de UCI (CUPT), heeft dan ook, conform het reglement, aan de Licensiecommissie gevraagd om een procedure te starten wegens het te laat indienen van een aanvraag. Unibet is wel gestopt als sponsor, maar manager Jacques Hanegraaf is nog op zoek naar nieuwe investeerders.

De Astana-ploeg is geregistreerd dankzij de garanties van de Nationale Federatie van Kazachstan en van de nieuwe ploegdirectie. Die garanties gaan over het respecteren van de verplichtingen die door de vorige sponser werden aangegaan en over de strijd tegen de doping. Vorig jaar reed het Kazachse team van ploegleider Johan Bruyneel met een Zwitserse licentie, dit jaar doen ze het met een Luxemburgse.

De ploeg High Road (het voormalige T-Mobile) werd opgenomen onder voorbehoud. De Raad selecteerde deze ploeg op basis van het dossier van T-Mobile van 20 november. De UCI verwacht nog verdere informatie van de ploegdirectie en van de doorlichting (Ernst & Young) in verband met de nieuwe structuur, alvorens de ploeg definitief op te nemen.

- De 18 ploegen van de ProTour 2008:
Ag2r-La Mondiale (Fra)
Astana (Lux)
Bouygues Télécom (Fra)
Caisse d'Epargne (Fra)
Cofidis (Fra)
Crédit Agricole (Fra)
CSC (Den)
Euskaltel-Euskadi (Spa)
Française des Jeux (Fra)
Gerolsteiner (Dui)
High Road (voormalig T-Mobile) (onder voorbehoud)
Lampre (Ita)
Liquigas (Ita)
Milram (Ita)
Quick.Step (Bel)
Rabobank (Ned)
Saunier Duval (Spa)
Silence-Lotto (Bel)
MEEST RECENT