Baby kortstondig ontvoerd in Hasselt

Baby kortstondig ontvoerd in Hasselt

Baby kortstondig ontvoerd in Hasselt

Print
In het Virga Jesseziekenhuis in Hasselt is dinsdagavond rond 19.00 uur kortstondig een baby van enkele dagen oud ontvoerd van op de kraamafdeling van het ziekenhuis. De dader werd opgespoord.
BR>
Een vrouw van in de veertig die op wandelafstand van het ziekenhuis woont, kon dankzij de alertheid van de medewerkers van het ziekenhuis al na een uur opgespoord worden. Ze wordt op dit moment ondervraagd door de politie.

De politie trof de vrouw in haar woning aan met de baby. Die is ongedeerd en vertoeft weer bij zijn ouders in het ziekenhuis. Dat maakten voorzitter Willem Descamps van het Virga Jesseziekenhuis en zonechef Nico Schrooten van de lokale politie van Hasselt dinsdagavond bekend op een inderhaast bijeengeroepen persconferentie in het Hasseltse Virga Jesseziekenhuis.

De ontvoerster had zich bij de moeder van de baby voorgedaan als een verpleegster en de baby meegenomen voor "een wandeling". Maar omdat de moeder het zaakje niet vertrouwde en de vroedvrouw daarover inlichtte, werden meteen de politie alsook de ziekenhuismedewerkers ingeschakeld.

De dader is ondertussen gearresteerd en wordt op dit ogenblik door de politie ondervraagd. Ze zal wellicht nog vanavond voorgeleid worden bij de onderzoeksrechter.

De directie van het ziekenhuis betreurt het incident, maar is opgelucht dat alles een snelle en goede afloop kende. Uit respect voor de privacy van de ouders van de baby werden geen verdere gegevens omtrent hun identiteit verstrekt. Zij zijn naar verluidt zeer aangegrepen door het hele gebeuren.

In de wandelgangen was nog te horen dat de ontvoerster een patiënte van het ziekenhuis was. Maar noch de directie, noch de politie konden dit bevestigen.
MEEST RECENT