Ook PS zegt zich constructief te zullen opstellen

Print
Ook PS-voorzitter Elio Di Rupo zegt bereid te zijn mee te werken aan het kader dat Guy Verhofstadt wil creëren om bepaalde dringende dossiers op te lossen. Dat heeft hij dinsdag laten verstaan na afloop van zijn onderhoud met de uittredende premier.
Di Rupo benadrukte dat de PS een verantwoordelijke partij is en daarom ook wil mee helpen aan een oplossing, in het belang van de mensen.

Hij wees er ook op dat het de eerste keer is dat hem in het kader van de paarse coalitie gevraagd wordt mee te helpen aan een oplossing voor dringende dossiers.

"De parlementsleden van de PS hebben al verschillende wetsvoorstellen ingediend die een antwoord bieden op de problemen van de mensen, onder meer op het vlak van energie. Zij zullen zich ook in het kader van een noodregering coherent en constructief opstellen", verklaarde Di Rupo aan de Wetstraat 16.

Di Rupo stelde wel dat parallel werk moet worden gemaakt van een regering van nationale eenheid. Dat is volgens de PS-voorzitter de oplossing voor de huidige crisis.

.

Nu in het nieuws