Cassatieberoepen Vermeulen en Dexia verworpen in zaak LHSP

Print
De cassatieberoepen van Philip Vermeulen en Dexia, twee beklaagden op het proces over de fraude bij Lernout & Hauspie Speech Products (LHSP), tegen het tussenarrest van het Gentse hof van beroep zijn verworpen. Dat heeft het Hof van Cassatie dinsdag beslist.
Dexia en voormalig FLV Fund-topman Philip Vermeulen waren naar Cassatie gestapt tegen het tussenarrest van 26 juni van het Gentse hof van beroep. Het hof had zich in dat arrest uitgesproken over verschillende procedurekwesties en ging niet in op de bezwaren van Vermeulen en Dexia rond het voorrecht van rechtsmacht.

Het voorrecht van rechtsmacht ten aanzien van beklaagde Dirk Cauwelier, die plaatsvervangend rechter is, had tot gevolg dat alle beklaagden meteen voor het hof van beroep moeten verschijnen.

De advocaat-generaal bij het Hof van Cassatie gaf eerder het advies om de vraag van Vermeulen en Dexia onontvankelijk te verklaren. De verdediging van Philip Vermeulen heeft afstand gedaan van een tweede cassatieberoep, waarin Vermeulen aanvoerde dat zijn rechten van verdediging zijn geschonden, omdat hij zo laat in verdenking werd gesteld.

Het LHSP-proces voor het Gentse hof van beroep gaat op 7 januari verder in het ICC.
MEEST RECENT