Spirit verzegelt woensdag "Den Bell" in Antwerpen

Print
Antwerpen - Spirit Antwerpen gaat woensdag symbolisch de "Den Bell-site" in Antwerpen verzegelen. De partij wil op die manier aan de kaak stellen dat de buurtbewoners nooit enige inspraak hebben gekregen in de plannen voor de ontwikkeling van die site. Dat meldt Spirit Antwerpen dinsdag.
De site Den Bell, de voormalige Alcatel-gebouwen in de Brederodewijk, wordt momenteel omgevormd. In de toekomst zal het overgrote deel van de stadsadministratie op die plek ondergebracht worden.

"De afbraakwerken aan het gebouw en op het binnenplein zijn wel bijna zo goed als achter de rug, maar over de invulling van de, hopelijk, publieke ruimte in het binnengebied van deze site werd nooit de mening van de buurt gevraagd. De plannen voor het binnenplein zouden ondertussen definitief zijn", hekelt Spirit Antwerpen.

Volgens de partij worden de diensten van het stedelijk wijkoverleg, die aandringen op minstens infoverstrekking aan de buurtbewoners, telkens met een kluitje in het riet gestuurd. "Spirit Antwerpen kan niet geloven dat de stad de terechte vraag van de directe betrokkenen, met name de buurtbewoners, gewoon naast zich neer kan leggen", luidt het.

De districtsschepen voor communicatie Joris Giebens gaat de stadssecretaris vragen waarom er tot nu toe niet de minste inspraak rond Den Bell georganiseerd mocht worden. Antwerps gemeenteraadslid Fauzaya Talhaoui gaat tijdens de volgende gemeenteraad het college interpelleren over de zaak. Woensdag om 12.30 uur gaat Spirit Antwerpen de gebouwen in de Sint-Laureisstraat symbolisch verzegelen.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio