Hansen wil 430 miljoen euro ophalen met beursgang

Print
De Antwerpse tandwielkastenbouwer Hansen Transmissions wil met zijn beursgang op de London Stock Exchange tot 430 miljoen euro ophalen. Zo blijkt uit een persbericht dat het persbureau Reuters onder ogen kreeg.
De aandelen zullen worden aangeboden aan een prijsvork van 175 tot 233 pence per aandeel. Een dergelijke prijs waardeert het bedrijf op dit moment op 1,2 tot 1,6 miljard euro.

De Indiase pers berichtte begin oktober voor het eerst over de beursplannen van Suzlon voor zijn Belgische dochter, maar de details van de beursgang waren toen nog niet bekend. Volgens de krant De Tijd mikten Hansen en zijn Indiase eigenaar Suzlon aanvankelijk op een operatie van 500 tot 800 miljoen euro. Maar daar was nadien onzekerheid over bestaan. Het bedrag werd gehouden op 'enkele honderden miljoenen euro'.

Hansen Transmissions ontwerpt en produceert tandwielkasten en aandrijvingen voor grote windturbines. Het bedrijf werd vorig jaar overgenomen door de Indiase windturbinefabrikant Suzlon. Hansen is een belangrijke Vlaamse werkgever. Het bedrijf heeft 1.300 werknemers in zijn drie Belgische vestigingen (Edegem, Lommel, Schoten). De Antwerpse groep bouwt ook een fabriek in het Indiase Coimbatore. Daar zullen op termijn 600 mensen aan de slag gaan.
Nu in het nieuws