Gemeentebelastingen Lokeren dalen voor het eerst in 20 jaar

Print
Lokeren - Het stadsbestuur van Lokeren heeft beslist om voor het eerst in 20 jaar de aanvullende personenbelasting te verminderen. Het gemeentelijk percentage van de personenbelasting daalt van 8 procent naar 7,5 procent. Sinds 1990 bedroeg de Lokerse aanvullende personenbelasting elk jaar 8 procent.
Burgemeester Filip Anthuenis (Open Vld) is tevreden met dit besluit. "Zeker in vergelijking met andere gemeenten in Vlaanderen waar de laatste jaren een tegengestelde evolutie kon vastgesteld worden", aldus Anthuenis. "Onze begroting voor 2008 sluit als een bus én ook de schuldenlast wordt verder onder controle gehouden. Wij trachten een strak financieel beleid te voeren en willen daar alle Lokeraars dan ook van doen profiteren door die belastingdaling in te voeren."

De belastingverlaging betekent niet dat er geen investeringen meer gedaan worden. Op de ontwerpbegroting voor 2008 wordt onder meer geld vrijgemaakt om het politiekorps gevoelig te versterken en camerabewaking in te voeren in de centrumstraten van Lokeren.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio