CD&V wil constructief werken aan gesprekken Verhofstadt

CD&V wil constructief werken aan gesprekken Verhofstadt

CD&V wil constructief werken aan gesprekken Verhofstadt

Print
CD&V is bereid mee te zoeken naar een oplossing voor dringende dossiers. Dat heeft CD&V-voorzitter Jo Vandeurzen dinsdag verklaard bij het binnengaan van de Wetstraat 16, waar hij overleg pleegt met uittredend premier Guy Verhofstadt.
Koning Albert II vroeg Guy Verhofstadt maandag om op zeer korte termijn te informeren hoe de huidige politiek impasse kan worden doorbroken. Hij geeft zichzelf twee doelstellingen mee: zo snel mogelijk de discussie over een staatshervorming op gang trekken en een kader creëren waardoor de regering van lopende zaken toch een reeks dringende dossiers kan afhandelen.

Na zijn onderhoud met de voorzitters van Kamer en Senaat, Herman Van Rompuy en Armand De Decker, ziet Verhofstadt dinsdagnamiddag een eerste reeks partijvoorzitters. Als voorzitter van de grootste partij kwam Jo Vandeurzen als eerste aan de beurt. Hij kwam met 10 minuten vertraging aan bij de eerste minister.

De CD&V-voorzitter verklaarde bereid te zijn mee te werken aan een oplossing voor een reeks dringende dossiers. De Vlaamse christendemocraten willen die wel geval per geval onder de loep nemen.

Daarnaast stelde Vandeurzen met genoegen vast dat ook Verhofstadt maandag meteen heeft verklaard dat een staatshervorming absoluut nodig is. "Dat is voor ons evident", zei hij.
MEEST RECENT