Fles in wijnkelder kost gemiddeld 64 euro

Fles in wijnkelder kost gemiddeld 64 euro

Fles in wijnkelder kost gemiddeld 64 euro

Print
Een goede kwaliteitswijn kost gemiddeld 64 euro. Dat blijkt uit onderzoek van Wine Consultants, dat 28 wijnkelders van Belgische wijnliefhebbers onder de loep nam en vaststelde dat die een marktwaarde hebben van 9,5 miljoen euro. Toch zijn er heel weinig Belgen die durven te beleggen in wijn, hoewel een kwaliteitswijn globaal een waardevermeerdering van 30 procent kent.
Wine Consultants hield een steekproef in 28 actieve wijnkelders, waar minimum 350 flessen liggen, met een mix van wijnen die geconsumeerd worden en beleggingswijnen. Daar telden ze een totaal van 148.980 flessen met een marktwaarde in november van 9,5 miljoen euro. Een goede kwaliteitswijn kost dus gemiddeld 64 euro, maar afhankelijk van de tijd en appreciatie van de wijn kan de marktwaarde ervan enorm en snel stijgen.

Opmerkelijk is dat een kwaliteitswijn van een uitstekend jaar over het algemeen een waardevermeerdering van 30 pct kent. "Toch heeft de Belg schrik om te investeren in wijnen", aldus Jean Paul Perez van Wine Consultants. "Daarom is er nood aan advies en aankoopbegeleiding."
MEEST RECENT