Hele politieapparaat geschokt

Print
De schietpartij in Lot waarbij dinsdagochtend een 23-jarige politieagente om het leven is gekomen en een tweede agent zwaargewond is geraakt, heeft het hele politieapparaat diep geschokt. Dat zegt Fernand Koekelberg, commissaris-generaal van de federale politie. Volgens de commissaris hadden de twee agenten geen schijn van kans tegen de zwaargewapende inbrekers.
"Dit is afschuwelijk. Elke politieagent is hierdoor zwaar geschokt", zegt commissaris-generaal Koekelberg. "Ik ben vanmorgen zelf ter plaatse geweest en heb de situatie kunnen bekijken. De twee agenten moeten totaal verrast zijn geweest en hebben geen enkele mogelijkheid gekregen zich te verdedigen."

De jonge agente die omgekomen is, was net afgestudeerd en deed sinds een maand dienst in de lokale politiezone van Beersel, aldus het hoofd van de federale politie. "Zij maakte deel uit van het interventiekorps, een dienst van 500 agenten die ter beschikking staat van de lokale korpsen om hen te ondersteunen en versterken. Volgens de lokale korpschef was zij een uitstekende agente, zeer gedreven en gemotiveerd."

Haar gebrek aan ervaring heeft volgens commissaris-generaal Koekelberg niets te maken met de feiten. "Dit is iets wat elke agent kan overkomen, of die nu al jaren ervaring heeft of niet. Geconfronteerd met dergelijk driest geweld had geen enkele politieman iets anders kunnen doen. Ik kan alleen hopen dat de daders snel gearresteerd worden zodat ze kunnen vervolgd worden."
MEEST RECENT