Bobbejaanland investeert in nieuwe parkzone en twee nieuwe attracties

Het Kempense pretpark Bobbejaanland opent volgende seizoen een volledig nieuwe zone.

Daarin komen twee nieuwe spectaculaire attracties, waarvan één een wereldprimeur is. De twee projecten omvatten een investering van 4,5 miljoen euro. Dat meldt Bobbejaanland dinsdag in een persmededeling.

Het park is momenteel gesloten voor bezoekers, maar bij de heropening van het seizoen op 22 maart 2008 mogen die zich aan een nieuwe eyecatcher verwachten. De twee nieuwe attracties, de Banana Battle en de King Kong, maken deel uit van een compleet nieuwe zone: het Banana Bos, een overdekt oerwoud van 2.500m¦ waar bezoekers een echte jungle zullen aantreffen.

De Banana Battle is een waterattractie waarin inzittenden het vanuit een bootje met waterkanonnen moeten opnemen tegen apen, krokodillen, watervallen én elkaar.

Wie nog verder de jungle in trekt, komt er oog in oog te staan met de King Kong. Die attractie is volgens het park een wereldprimeur, geïnspireerd op de gelijknamige film. Vierentwintig bezoekers stappen in een bus die door een gigantische aap van 12 meter hoog wordt opgetild.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio