Landbouwbeurs Agribex officieel geopend

Print
Dinsdagochtend is de tweejaarlijkse landbouwbeurs Agribex officieel gestart in Brussels Expo.
Dat is gebeurd in aanwezigheid van prins Laurent, Vlaams minister-president en minister van Landbouw Kris Peeters (CD&V) en federaal landbouwminister Sabine Laruelle (MR). De beurs staat dit jaar in het teken van tewerkstelling in de landbouwsector.

Tijdens de 65ste editie van de beurs die tot en met 9 december loopt, gaat opnieuw de meeste aandacht naar akkerbouw, goed voor bijna 30.000 vierkante meter expositieruimte. In totaal zullen vierhonderd exposanten aanwezig zijn op de beurs.

Toch staat Agribex dit jaar in het teken van tewerkstelling in de landbouwsector. Omdat er nood is aan gekwalificeerd personeel in landbouwbedrijven is er een samenwerking opgezet met de VDAB en zijn Waalse en Brusselse tegenhangers Forem en BGDA.

Er is niet alleen aandacht voor akkerbouw. Zo wordt de expositieruimte voor tuin- en groenzones dit jaar uitgebreid van 5.800 vierkante meter tot meer dan 7.000 vierkante meter. De beurs mikt voor deze editie op 146.000 bezoekers, hetzelfde aantal als in 2005. Op de openingsdag worden 7.000 bezoekers verwacht.

.

Nu in het nieuws