Gerecht pakt verdachte op van brandstichting muziekacademie Mol

Gerecht pakt verdachte op van brandstichting muziekacademie Mol

Gerecht pakt verdachte op van brandstichting muziekacademie Mol

Print
Mol - Het Turnhoutse gerecht heeft een 28-jarige man opgepakt die verdacht wordt van brandstichting in de oude muziekacademie van Mol. Dat meldt het parket van Turnhout dinsdag.
In het gebouw woedde maandagavond een korte, maar uitermate hevige brand. Het oude complex aan het Rondplein werd volledig verwoest en moet afgebroken worden.

Omstreeks 23.30 uur, nog tijdens de bluswerken, kon de politie de man uit Balen vatten. Hij wordt in de loop van dinsdag voor de onderzoeksrechter in Turnhout geleid. Die zal beslissen over een eventuele aanhouding.

Waarom de man brand zou hebben gesticht in de academie is niet duidelijk. Het is wel de tweede brand in een week in het centrum van Mol. Vorige week werden nog meer dan honderd gasten uit een hotel in de Corbiestraat geëvacueerd. Voorlopig wijst alles daar op een kortsluiting in één van de kamers.

De brand in de academie maandagavond ontstond volgens de brandweer achteraan in het gebouw en trok vliegensvlug naar de voorkant. Door de vele houten constructies sloegen de vlammen in een mum van tijd door het dak. Enkele getuigen beweerden dat ze even voordien iemand uit het gebouw hadden zien komen.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio