Agente komt om tijdens schietpartij

Agente komt om tijdens schietpartij

Agente komt om tijdens schietpartij

Print
In het Vlaams-Brabantse Lot, een deelgemeente van Beersel, is dinsdag in de vroege ochtend een jonge politieagente doodgeschoten. Haar collega en een inwoner van Lot raakten zwaargewond.
BR>
Dat heeft Belga vernomen van de burgemeester van Lot, Hugo Casaer (CD&V). De agenten zouden opgeroepen zijn voor een autodiefstal. Er werden minstens 20 kogels op hen afgevuurd. Van de daders ontbreek voorlopig elk spoor.

"Vermoedelijk drie, eventueel vier, daders drongen de woning binnen, mogelijk met de bedoeling een kleine vrachtwagen te stelen die aan de woning stond. Die was echter van een buur. In de betrokken woning werden de inbrekers geconfronteerd met de 52-jarige bewoner. De man verzette zich, met een vechtpartij tot gevolg. Daarbij vuurden de inbrekers drie schoten af met een handvuurwapen van kaliber 9 millimeter. Twee kogels raakten de bewoner in de buik en één kwam terecht in een been."

Ondertussen was de politie van Lot opgeroepen door aan andere buurtbewoner die verdachte handelingen had opgemerkt. "Toen de agenten aan het huis met nummer 38 kwamen, staken ze hun spots aan. Maar net op dat moment kwamen de inbrekers uit de woning. Die openden onmiddellijk het vuur met een automatisch wapen, vermoedelijk een kalashnikov."

"Het politievoertuig werd geraakt door minstens 20 kogels", aldus Michielsen. "De 21-jarige agente op de passagierszetel werd dodelijk geraakt aan het hoofd. Haar 27-jarige collega achter het stuur werd geraakt in de buik."

Bekijk de video

.

Nu in het nieuws