Guy Verhofstadt populairder dan Leterme - Wat vindt u?

Guy Verhofstadt populairder dan Leterme - Wat vindt u?

Guy Verhofstadt populairder dan Leterme - Wat vindt u?

Print
Guy Verhofstadt is de meest geschikte persoon om het land te leiden, vindt 51,1 procent van de Belgen volgens een enquête die iVox maandag hield. Zelfs in Vlaanderen wint Verhofstadt op punten van Yves Leterme.
De resultaten zijn verpletterend voor Yves Leterme, zo schrijft Het Nieuwsblad. 72,8 procent van de Belgen vindt hem ongeschikt om een volgende regering te leiden. Bij de Franstaligen is dat zelfs 98,6 procent. Bij hen vindt 68,7 procent Verhofdstadt wél geschikt.Op de vraag naar de meest geschikte premier is Guy Verhofstadt de absolute winnaar. Yves Leterme heeft maar half zoveel Belgen achter zich. Bij de Franstaligen haalt Verhofstadt zelfs 65 procent. Maar voor het eerst in een dergelijk enquête wint hij ook bij de Vlamingen: hij haalt 41,9 procent, tegenover Leterme 41,3 procent. Bij een gelijkaardige enquête in september had Leterme in Vlaanderen nog 10 procent voorsprong.

Politicoloog Carl Devos is verrast. Devos had verwacht dat Letermes vasthouden aan zijn principes, en niet toegeven aan de Franstaligen hem winst zou opleveren. Maar blijkbaar slaagt hij er niet in om garen te spinnen uit de martelaarsrol die hij op zich lijkt te nemen.
MEEST RECENT