Even een beetje lente tegen het einde van de week

Even een beetje lente tegen het einde van de week

Even een beetje lente tegen het einde van de week

Print
Zoals de weerkaarten er nu bij liggen, wordt het een beetje lente tegen het einde van de week.
BR>
Verscheidene weercomputers voorspellen vijftien graden voor vrijdag. Het wordt wel geen weer om op een terrasje te zitten. Behalve de hoge temperaturen, brengt de strakke zuidwester ook veel nattigheid mee.

“De wind blijft strak waaien”, zegt Eddy De Mey en voert subtropische lucht van boven de Atlantische Oceaan aan. “Het is dus niet de zon die voor de hoge temperaturen zorgt. Het is ook niet zo abnormaal dat het rond deze tijd van het jaar vijftien graden wordt. Dat was vorig jaar ook het geval, door de zogeheten couscouswinden.”

Afkoelen
Eddy De Mey denkt wel niet dat de soep vrijdag zo heet wordt gegeten als hij nu wordt opgediend. “Uit de weerkaarten kan ik afleiden dat het woensdag dertien graden wordt. Donderdag wordt het elf graden en vrijdag iets meer dan twaalf graden. Hier en daar kan het een tikkeltje warmer worden.”

Na de korte warmtegolf, zou het dan wel frisser worden. “Volgens de meest recente voorspellingen zou het volgende week inderdaad sterk afkoelen. Maar het is nu eigenlijk te vroeg om daar met zekerheid een uitspraak over te doen. Over een witte Kerst valt nu echt nog geen zinvolle voorspelling te maken.”
MEEST RECENT