Eerst Conventie over staatshervorming, dan pas regering

Eerst Conventie over staatshervorming, dan pas regering

Eerst Conventie over staatshervorming, dan pas regering

Print
Koning Albert heeft gisteren uittredend eerste minister Guy Verhofstadt belast met een informatieopdracht. Hij moet bij middel van discrete contacten met alle democratische partijen oplossingen zoeken om de politieke impasse te doorbreken.
BR> Guy Verhofstadt wil snel gaan maar stelde géén deadline voorop.

Koning Albert vroeg reeds vorige zaterdag aan Guy Verhofstadt om hem te helpen. Maar Verhofstadt wilde daar eerst over nadenken.

Hij verloor de verkiezingen van 10 juni, trok zich terug als eerste minister en als politieke leider van Open Vld en wil dat zo houden.

Anderzijds is er zijn voluntarisme. Mede daarom heeft hij de opdracht aanvaard. Maar hij wil snel en discreet tewerk gaan. Daarna kan hij de fakkel opnieuw doorgeven.

Uiteraard gaat hij nu op zoek naar oplossingen voor de politieke impasse. Daarnaast wil hij proberen om met zijn regering van lopende zaken een aantal dringende dossiers zoals de begroting en het nationaal veiligheidsplan op te lossen.

En hij gaat proberen om de Conventie over de Staatshervorming zo snel mogelijk op te starten. Slaagt hij daarin, dan kan het formatieberaad zich daarna concentreren op de sociaal-economische en maatschappelijke dossiers.

.

Nu in het nieuws