Scheldegalm voert thriller op

Hamme - De toneelvereniging De Scheldegalm start haar dertigste toneelseizoen met de opvoering van de komische thriller Dwaasheid heeft haar eigen recht van John Parker. Dankzij de toneelafdeling werden ook vrouwen actief in de Zangmaatschappij De Scheldegalm.
De Scheldegalm bestaat als zangvereniging 155 jaar. In 1976 lanceerde Gerard De Kuyper het idee om een operette op te voeren. Die moest een stimulans zijn voor het herinvoeren van de bonte avonden uit de jaren vijftig. De keuze viel op de operette Bouboule. Het zou tot 1978 duren vooraleer de opvoeringen plaatsvonden.
De Scheldegalm is nog altijd een mannenbastion. De toneelafdeling bracht daar voorzichtig verandering in. Daar zijn actrices meer dan welkom.
Bij de Zangvereniging wordt nu af en toe een beroep gedaan op een zangeres. Toch blijft dat zeldzaam. Huisregisseur Freddy de Ridder verplaatst in het stuk de locatie van de komische thriller naar het klooster waar Ethel het leven van de patiënten verstoort. Zij vindt ondanks erfenisperikelen vriendschap bij uiteenlopende typetjes van kloosterbewoners.

8WO

Dwaasheid heeft haar eigen recht op 7 en 8 december om 20, zondag 9 december om 15u in
Het Schooltheater,
Killestraat 43. Kaarten: 052-47.24.88.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio