Bloemencorso op culinaire toer

In de cafetaria van de sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde verzamelden zaterdagavond zo’n 165 wagenbouwers voor een gezellig samenzijn en de voorstelling van het corsothema 2008. De regisseur haalt met Vreemdeters zijn inspiratie in de internationale keuken.

”Op vraag van heel wat wagenbouwers hebben we van de bekendmaking van het thema een gezellige avond gemaakt in het teken van de samenhorigheid”, zegt woordvoerder Frankie Van Beveren.

Na een heerlijk breugelbuffet steeg de spanning wanneer regisseur Frank Van Praet naar voren trad om het jaarthema van 2008 te onthullen. ”Vijftien jaar geleden besloten de dames uit onze vriendengroep om regelmatig samen te gaan eten, ze noemden zich De

genieterkes”, vertelt Van Praet. ”De mannen konden natuurlijk niet achterblijven en als echte Bourgondiërs besloten we dezelfde weg op te gaan. Wij zouden echter enkel eetgelegenheden bezoeken van vreemde origine of met een buitenlands karakter. Onze naam moesten we niet ver zoeken: Vreemd­eters.”

Die naam is meteen ook het thema voor de 58ste Bloemencorso van Sint-Gillis-Dendermonde. De bedoeling is dat elke wagen de gastronomie uit een bepaald land in de kijker zet.

Muziekgroepen en andere acts zullen voor de passende begeleiding zorgen.

Ondertussen zijn ook de corsokalenders 2008 van de pers gerold. ”Die is zeer gegeerd, want de verkoop loopt als zoete broodjes”, weet Van Beveren.”Hij is voor 5 euro te koop bij de leden van het comité of bij de wagenbouwers.”

Net als de vorige jaren krijgen ook kinderen weer de kans om zich creatief uit te leven in een kindercorso. ”We leggen al de eerste contacten met mogelijk nieuwe wagenbouwertjes”, legt de woordvoerder uit. ”Zo hebben we al met het buurtcomité van de Achthoek rond de tafel gezeten. Zij zullen mogelijk enkele groepjes leveren. Op termijn komt er misschien zelfs een nieuwe corsogroep van volwassenen uit.”

De bloemencorso van Sint-Gillis-Dendermonde vindt traditioneel plaats op de eerste zondag van september.

8Raf MOORTGAT

www.bloemencorsosintgillis.be

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio