Tramverkeer grondig verstoord

Gent - Het ongeval gebeurde maandag even voor de middag op de Koning Albertlaan. Een vrachtwagen rukte de bovenleiding van de trams af. Enkele geparkeerde auto’s raakten hierdoor beschadigd. Erger was dat de trams geen stroom meer kregen.
Aanvankelijk lag het hele tramverkeer van en naar het station stil. Tram 4 raakte niet verder dan het Rabot, de trams op de lijnen 21-22 en 1 maakten rechtsomkeer aan het Koophandelsplein.
Na een klein uur konden de trams op lijn 1 weer normaal rijden. Voor de twee andere lijnen, die langs de Albertlaan passeren, was dat niet het geval. De Lijn legde daarom een pendeldienst in vanaf het Rabot en het Koophandelsplein of gaf reizigers de raad om over te stappen op tram 1.
In de late namiddag konden de trams weer rijden tot aan de Bijloke langs de stadsring. Vandaar brachten pendelbussen hen via de Kortrijksesteenweg naar het station. De Lijn houdt er rekening mee dat de problemen zeker nog tot deze voormiddag kunnen duren.
Ook al enkele buslijnen ondervonden hinder. Zes bussen moesten kort omrijden om de plaats van het ongeval te mijden.8HDR
Het tramverkeer in Gent is zeker nog tot deze voormiddag verstoord door een ongeval waarbij de bovenleiding van het tramnet werd afgerukt. Op de lijnen 21-22 en 4 rijdt er tussen de Bijlokesite en het Sint-Pietersstation een pendelbus.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio