Zelfs Schoten gaat onderuit: “We kregen niet waar we recht op hadden”

Schoten - “Dit was een dom verlies, maar de weersomstandigheden zaten dan ook niet mee”, vond centrale verdediger Johan Darcon. “In de tweede helft was de staat van het terrein zo slecht dat voetballen onmogelijk was. Dat was tegen een behoudend ingestelde ploeg als Grimbergen voor ons een nadeel. We maakten in de eerste helft de kansen niet af en kwamen door een inschattingsfout op achterstand. Ook nadien versierden we mooie kansen die niet werden benut. Toen de gelijkmaker uitbleef, namen we steeds meer risico’s. In de blessuretijd kregen we het deksel op de neus. De spelers zijn ontgoocheld, want we kregen zeker niet waar we recht op hadden. Bij winst hadden we een mooie zaak kunnen doen.”
Terugvechten
Doelman Lauwrys ging bij de eerste goal duidelijk in de fout. “Hij schatte zijn tussenkomst verkeerd in en een tegenspeler kon binnenkoppen”, verduidelijkte Schotentrainer Serge Geldof. “We nemen hem dat niet kwalijk, want hij heeft in eerdere duels ook al punten gewonnen.”
“Na de rust werd het veld onbespeelbaar. In de slotfase miste Jacobs een unieke kans op de gelijkmaker. Op de counter maakte Grimbergen de zaak af. Dat is voetbal. We zullen nu zien of deze groep ook rijp genoeg is om terug te vechten na een nederlaag.”8ML
Schoten verloor met 2-0 op Grimbergen. Het had de match nochtans onder controle maar werd na een schoonheidsfoutje achterin op achtervolgen aangewezen. In de blessuretijd kregen de bezoekers op de counter het deksel op de neus.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio