“Winnen in Geel is een must”

Geel - Peter Utaka bracht Antwerp tegen OH Leuven met een knap doelpunt op voorsprong. De Nigeriaan sprak eerder al zijn voorkeur uit voor een systeem waarin hij steun krijgt van een tweede spits, maar ditmaal houdt Utaka zich liever op de vlakte. “Het was een beslissing van de trainer om mij alleen in de spits te zetten”, zegt Utaka. “Ik ben de baas niet.”
Het falen van Antwerp alleen afschuiven op de tactiek raakt kant noch wal. Op Namen speelde Antwerp ook met twee spitsen en daar ging het roemloos ten onder. Tegen OH Leuven speelde de Great Old het laatste halfuur met twee spitsen en in het slotkwartier zelfs met drie echte aanvallers. Precies in die periode waren de bezoekers veruit de betere ploeg op het veld. De afwezigheid van Spencer Verbiest op het middenveld bracht de ploeg in moeilijkheden. “Spencer brengt ervaring en rust op het middenveld”, zegt de topschutter van Antwerp. “Hij was eerder dit seizoen al enkele matchen afwezig en ook toen bleek hoe belangrijk hij voor ons is. Hij motiveert iedereen en spreekt veel.” Utaka ziet het gevaar in van de verplaatsing naar Geel volgend weekend, maar hij kan zich moeilijk voorstellen dat Antwerp daar niet de volle pot zal halen.
“Het moet gewoon”, aldus Utaka. “We zijn erop gebrand om eindelijk te winnen op verplaatsing. Gemakkelijk zal het niet zijn, want met enkele ex-spelers van Antwerp in zijn rangen zal Geel supergemotiveerd zijn.”8
8JaVC
Antwerp
Antwerp stuitte zaterdag tegen Oud-Heverlee Leuven opnieuw op de grenzen van zijn kwaliteiten. De discussie over een of twee spitsen laaide weer op nadat Warren Joyce alleen met Peter Utaka in de spits aan de wedstrijd begon.

Tweede Klasse
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio