Twee keer loos alarm

Edegem - Om exact 13.52u kreeg het UZA een e-mail binnen. “Binnen enkele uren zou er een bom ontploffen op de dienst spoedgevallen”, vertelt Tom Meulenbergs, woordvoerder van het ziekenhuis. “Op de spoed lagen enkele patiënten. Zij werden naar andere afdelingen geëvacueerd. Voor het overige bleef het ziekenhuis normaal functioneren.”
Medewerkers van het ziekenhuis maakten een eerste rondgang, hulpverleners deden wat later een tweede sweeping. Even werd gedacht om een explosievenhond op te vorderen, maar dat gebeurde uiteindelijk niet. Rond 15u werd de spoeddienst vrijgegeven.
Tweede dreigmail
Toen werd ook duidelijk dat Stuivenberg, onderdeel van het ZiekenhuisNetwerk Antwerpen, een dreigmail ontvangen had. “Bij ons was de locatie niet gespecificeerd”, legt woordvoerster Reneé Willems uit. “We pasten de standaardprocedure toe: de politie kwam ter plaatse en ging in het gebouw op zoek naar verdachte voorwerpen. Niet eenvoudig in een reusachtig gebouw als Stuivenberg.”
De patiënten merkten amper dat er wat aan de hand was. Willems: “Tussen 17 en 17.30u werd het alarm afgeblazen. De twee meldingen zouden van dezelfde persoon komen.” Het Antwerpse parket zegt over duidelijke indicaties te beschikken om de bommelder te kunnen vatten.8Peter DE MEYER
Via mail liep maandag-
namiddag een bommelding binnen op de dienst spoedgevallen van het Universitair Ziekenhuis. Het alarm was amper opgeheven, of ook het Stuivenbergziekenhuis had prijs.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio