Auto ramt twee woningen

Niel - Een auto is maandagochtend, kort na middernacht, in de bocht van Hellegat (Niel) geslipt om vervolgens met volle kracht tegen twee woningen aan te beuken. De slag was zo hevig dat de brandweer de gevels van beide woningen moest onderstutten.
De wagen werd bestuurd door een 49-
jarige man uit Niel. Zijn auto begon in de bocht te slippen, raakte twee paaltjes en ramde uiteindelijk eerst de woning van Frederik De Meyer (Boomsestraat 212) en vervolgens die van Simonne Adams (Boomsestraat 214). De twee woningen, vooral die van De Meyer, werden zwaar beschadigd. De voorgevel van De Meyer kreeg een ferme deuk en vertoont overal barsten. Van de voordeur blijft niks meer over. Ook de woning van Simonne Adams deelde in de klappen.
De chauffeur van de Mercedes mag alleszins voor zijn engelbewaarder een speciale kaars branden. Als bij wonder liep hij slechts lichte letsels op. Zijn Mercedes is wel total loss.

“Ik begin het stilletjesaan gewoon te worden”
Frederik De Meyer

Frederik De Meyer scheen helemaal niet aangedaan door het voorval. “Ik begin het stilletjesaan gewoon te worden”, schertste de man. “Het is al de derde keer dat ik hier zo’n situatie meemaak. Gelukkig gebeurde dat telkens met slechts stoffelijke schade. Ik hoop evenwel dat het gemeentebestuur nu zal inzien dat hier in de bocht vangrails moeten worden geplaatst. In feite mag hier in de bocht slechts 30km per uur worden aangehouden, maar sommige autobestuurders razen hier vaak tegen 80 à 90km per uur voorbij.
Frederik De Meyer was niet thuis wanneer het ongeval zich voordeed. “Ik was bij mijn vriendin in Kessel (Nijlen). Maandag in de vroege morgen belde een buurman me op. Hij vertelde me dat het weer zo ver was. Mijn woning was nog maar eens het slachtoffer geworden van een inrijdend voertuig. Toch deed het me iets wanneer ik ter plekke verscheen en me bewust werd van de ravage”, besluit De Meyer.

Paul VAN ROY

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio