Frontale klap eindigt in drama: drie doden

Willebroek - Bij een bijzonder tragisch verkeersongeval op de Tervuursesteenweg in Elewijt (Zemst) zijn maandagmiddag drie mensen om het leven gekomen: twee Zemstenaars van 46 en 54 jaar en een 73-jarige man uit Willebroek. Een autopsie moet meer duidelijkheid scheppen over de oorzaak van de frontale botsing.
Het zware ongeval deed zich maandag omstreeks 11.30u voor op de hoek met de Berkenstraat, vlak bij het Elewijt Center en het drukke kruispunt van het Bloso-domein in Hofstade (Zemst). Op net dezelfde plek verongelukte enkele jaren geleden een motorrijder en even verderop aan ’De Koffer’ verloor niet zo lang geleden een jonge bestuurder het leven toen zijn auto werd gegrepen door een vrachtwagen. En dan was er het ongeval gisteren.
“De bestuurder van de bestelwagen, een Fiat Doblo, reed richting Mechelen. Vlak voor de klap botste hij al twee keer licht tegen zijn voorligger, een Citroën Xsara. Vermoedelijk is hij onwel geworden”, zegt hoofdinspecteur Gaetano Butero van de politiezone Kastze. De bestuurder van die Citroën zag in zijn achteruitkijkspiegel hoe de bestelwagen vlak erna afweek van zijn rijbaan en recht op een tegenligger knalde, een Audi A6.
De bestuurder van de Fiat Doblo, de 46-jarige Marcel V.V. uit Zemst die tot voor kort in Mechelen woonde, was op slag dood. De vrouw naast hem, Magda V.d.V. (54) uit Zemst, verkeerde in kritieke toestand. Net als het slachtoffer in de Audi: Gerald K. (73) uit Willebroek.
“Ik was net in het Q8-tankstation toen ik kort na elkaar twee knallen hoorde. Een arts die getuige was, kwam met zijn dokterstas aangelopen om hulp te bieden”, vertelt getuige Steve Honon.
Vier ziekenwagens en twee Mobiele Urgentiegroepen (MUG) uit Mechelen en Vilvoorde kwamen ter plaatse. “Twee slachtoffers werden ter plekke gereanimeerd”, vertelt hoofdinspecteur Butera. De vrouw werd door de hulpdiensten overgebracht naar het Sint-Maartenziekenhuis in Mechelen, waar ze even later overleed. De brandweer van Vilvoorde moest de Willebroekenaar in de Audi ook uit zijn wrak bevrijden. Dat was gezien de zorgwekkende toestand van de man geen eenvoudige klus en duurde ongeveer drie kwartier. Gerald K. bezweek bij zijn aankomst in het Jan Portaelsziekenhuis in Vilvoorde.
Het lichaam van de overleden Marcel V.V. werd voor een gerechtelijke autopsie overgebracht naar Brussel. Die moet uitsluitsel geven over de oorzaak van het dramatische ongeval. Het parket zelf stapte niet af. “Wij beschikken over een goede verklaring van twee ooggetuigen”, besluit hoofdinspecteur Butera.
Rond 15.30u, zo’n vier uur na het ongeval, gaf de politie de Tervuursesteenweg opnieuw vrij voor het verkeer. Al die tijd was er een plaatselijke omleiding via de Kampenhoutsebaan.

Sven VAN HAEZENDONCK
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio