Leraars hongerig naar ICT

Geel - Vlaamse basisscholen en de eerste graad van het secundair onderwijs voeren dit jaar voor het eerst eindtermen rond ICT in. Leerkrachten uit het hoger, secundair en het basisonderwijs konden maandag kennis rond ICT opdoen tijdens de praktijkdag op de KHK. Deze studiedag startte elf jaar geleden met ruim honderd deelnemers. Nu bevolkten 1.100 leerkrachten meer dan honderd sessies in 35 lokalen van de KHK.
”Mensen staan soms met de rug tegen de muur op het gebied van de nieuwste ICT-toepassingen. Ons motto is ’leer de leerkracht’. Microsoft heeft de middelen, de KHK de infrastructuur. Samen met gehuurde laptops bieden we de deelnemers 900 computers aan. De lessen overstijgen Microsoft. Ook Apple- en Linux­toepassingen komen aan bod”, duidt Dirk Daelemans, educatieadviseur bij Microsoft.
”De leerkrachten krijgen vooral leerstof die ze in hun vakgebied kunnen gebruiken. De praktijkdag bulkt van de nieuwigheden. Bart De Smet, een oud-leerling van de hogeschool, gaf een videoconferentie over Server 2008 vanuit de Microsoftsite in Redmond (USA).”
Educatieve uitgeverijen stelden tijdens de praktijkdag de platformwebsite ­­
www.knooppunt.be voor. Deze Belgische première bundelt de toegang tot onlineleermiddelen.8WVdB
Softwaregigant Microsoft gaf maandag ruim 1.000 leerkrachten onderricht over de nieuwste informatie- en communicatietechnologie (ICT) op de Geelse campus van de Katholieke Hogeschool Kempen (KHK). De onderwijsverantwoordelijken ontdekten de mogelijkheden van ICT in hun specifiek leergebied.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio