Gemeenteraad keurt voorwaarden Studio 100 goed

Turnhout - se gemeenteraad heeft de gevraagde wijzigingen in het contract rond het Stadsparkstadion aanvaard. Daarmee zit voetbalclub KV Turnhout in een goede positie voor de overnamegesprekken met de Plopsagroep.
Turnhout
KV Turnhout mag op zondagmiddag in het stadion in het Stadspark spelen. Mocht de club de hoogste voetbalklasse bereiken, mag ze die partijen ook op deze locatie afwerken. Die voorwaarden stelde Plopsaland vooraleer over een overname te willen onderhandelen. De gemeenteraad zette daarvoor maandagavond het licht op groen.
De roomsrode coalitie kreeg daarbij de steun van Open Vld en Vlaams Belang. Die zagen in de aangepaste overeenkomst voldoende garanties voor het voortbestaan van de club, haar jeugdwerking en het Stadspark.
Turnhout Vooruit vond dat de stad al genoeg sinterklaas had gespeeld voor de sportclub en onthield zich. Groen! hoopte dat de stad bij de gesprekken de kans grijpt om het bestaande contract helemaal open te breken. De partij vreesde ook voor de toekomst van het park wanneer de club in eerste klasse terecht zou komen en stemde uiteindelijk tegen.
Het veertigtal aanwezige blauwwitsupporters zag hoe Turnhout een nieuwe toekomst voor de club mogelijk maakte. Toch riep burgemeester Marcel Hendrickx (CD&V) op tot nuchterheid. “We mogen niet te vroeg victorie kraaien. De raad van bestuur van Studio 100 moet nog instemmen met de overnameplannen. Dan pas starten de gesprekken met de club. Hoewel de financiële toestand erg precair is, ligt er volgende week nog geen geld op tafel.”8HO
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio