Brandstichter al opgepakt

Mol - De oude muziekschool in hartje Mol ging maandagavond in vlammen op. Het ging om brandstichting en een verdachte werd nog tijdens de bluswerkzaamheden opgepakt en ondervraagd. De brandweer stond voor een hopeloze taak.
Iets voor 21u werd de brandweer van Mol overstelpt met telefoontjes. Bij aankomst stonden de spuitgasten voor een onmogelijke taak. Een probleem met een slecht aan­gesloten ­hydrant op het Rond, bemoeilijkte de zaak.
“Het was bij aankomst al een uitslaande brand”, vertelt brandweerkapitein Filip ­Kenis. “De eerste verdieping van het centrale gedeelte stond in brand. Het was onmogelijk om van binnen te blussen wegens de grote hitte en een reëel instortingsgevaar.”
Corbiehotel
“We hebben daarom de brand van buitenaf bestreden en vooral gezorgd dat de aanpalende woningen en winkels gevrijwaard bleven. Door de sterke wind en de moeilijke bereikbaarheid van de brandhaard stonden we machteloos. Binnenin is de constructie ook nog eens volledig uit hout opgetrokken”, zegt Kenis.
Toeschouwers legden onmiddellijk een verband met de brand van het Corbiehotel vrijdag. Zonechef Roger Mol sprak dat tegen. “Een deskundige heeft vastgesteld dat die brand in een keuken van een appartement is ontstaan en vermoedelijk werd veroorzaakt door een kortsluiting.“
De brand van de muziekschool was wel verdacht en getuigen verklaarden dat ze een persoon het gebouw hadden zien verlaten. Parketwoordvoerster Delissen kon nog tijdens de bluswerkzaamheden bevestigen dat een verdachte was opgepakt en verhoord. Zij stuurde ook een deskundige ter plaatse.
Burgemeester Paul Rotthier (CD&V) reageerde geschrokken op de brand. “Een triest record. Een tweede grote brand in een paar dagen tijd. Ik ben vooral blij dat erger is voorkomen en dat de vlammen de aanpalende woningen niet bereikten.”
De brand komt net op een ogenblik dat de gemeenteraad moet beslissen aan wie het pand wordt verkocht. “Het schepencollege zal zich de volgende dagen beraden over het dossier. Voorlopig kan ik over de gevolgen van de brand niets zeggen”, reageerde Rotthier voorzichtig.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio