Rel tussen burgemeester en Thuis-acteur

De Aartselaarse burgemeester Marc van den Abeelen is niet onder de indruk van eender welke BV. Dat zei hij vorige week tegen Thuis-acteur Pol Goossen toen beiden in de clinch gingen op een voorbereidende vergadering voor de Kom op tegen kankeractie van 2008. Pol Goossen was dan weer niet onder de indruk van het gedrag van de burgervader.

Zo reageerde Pol Goossen nog de avond van het incident zelf. Ondertussen is hij voldoende afgekoeld om het incident in een vreedzaam perspectief te plaatsen.

“Op vraag van Gerda Lindekens en van mijzelf, die allebei echt om 20u weg moesten, was de vergadering vervroegd naar 19u. Maar de burgemeester kwam pas om kwart voor acht binnenwaaien. Daarom vroeg ik vriendelijk of ik misschien eerst het woord mocht doen. Waar moet je dan wel zo dringend naartoe?, beet hij mij toe. Kijk, dat moet je niet zeggen tegen mij. Ik was een tweederangsacteur, hij zou zelf wel de agenda van de avond bepalen, hij was totaal niet onder de indruk van BV’s enzovoort. Nu, ik ook niet, maar ik wens door niemand zo onbeschoft behandeld te worden. Ik ben kwaad weggelopen, maar al de volgende ochtend kreeg ik excuses van schepen Marijke Vandebroeck en daarmee is wat mij betreft de zaak bijgelegd. Het gaat niet om de burgemeester of om mij, het gaat om de actie, om de bomen die we gaan planten, en om de mensen die met kanker geconfronteerd worden. Ik ga dus ook zeker op 16 maart naar de boomplanting in Aartselaar komen, als de burgemeester me tenminste niet van het terrein jaagt....”

“Ik ben in mijn leven zelden zulk een arrogant wezen tegengekomen als jullie burgervader. Hoewel ’vader’ als term veel te hoog gegrepen is. Te veel eer. Misplaatst. Met redelijke mensen heb ik geen enkel probleem, met over het paard getild gespuis des te meer.”

Van den Abeelen: “Een tweederangsacteur!”

“De discussie is begonnen met enkele slechte afspraken omtrent de vergadering die we hadden met Bos en Groen en een aantal kandidaat-sponsors. Eerst werd de datum verzet omdat ik gehospitaliseerd werd. Op de tweede uitnodiging stond een verkeerde dag bij een verkeerde datum. Uiteindelijk werd het donderdag 29 november.”

“Te elfder ure kreeg ik een telefoontje dat de vergadering een uur vroeger zou starten. Dat was voor mij onmogelijk omdat ik nog in Brussel zat. Ook zou de dagorde worden omgekeerd omdat Gerda Lindekens van Kom op tegen Kanker en peter Pol Goossen nog elders een afspraak hadden. Ik heb ze duidelijk gemaakt dat niet zij maar wij de boomplantdag organiseren. Hun actie is lovenswaardig en prima te koppelen aan de start van de aanplanting van ons Reukensbos, maar ze mogen de zaken niet omkeren. Onze boomplanting komt op de eerste plaats.”

De dreiging van Goossen om die dag niet aanwezig te zijn, laat de burgemeester koud. “Alles koelt zonder blazen. Ik heb zelfs begrepen dat de man ondertussen op zijn beslissing terug is gekomen. Voor hen gaat het immers om mooie inkomsten voor de actie. “

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio