Genk met de billen bloot op Dender: 2-0

Genk met de billen bloot op Dender: 2-0

Genk met de billen bloot op Dender: 2-0

Print
Genk laat 3 punten liggen op Dender. Een scherpe counter in de eerste helft en geklungel in de tweede leveren een 2-0 voorsprong op voor Dender, dat daarmee zijn tweede overwinning boekt tijdens deze competitie.
BR> Het was de eerste wedstrijd onder leiding van Johan Boskamp. Toch zat hij nog niet op de bank, daar nam nog een laatste keer assistent-coach Patrick Asselman plaats.

Voor de rust bepaalde Genk het spel en Dender beperkte zich tot counters, maar kansen voor Dender waren er niet. Genk was twee keer dicht bij een doelpunt maar pogingen van Bosnjak en Barda strandden. Bosnjak op de paal en de kopbal van Barda werd nog op de lijn weggehaald.

Net voor de rust liep het fout voor Genk: Tiago klungelde en de Argentijn Iribarren (foto) vloerde Bolat met een afstandsschot: 1-0.

Na de rust ging Dender vrank op zoek naar een tweede goal, vooral onder impuls van Daan De Pever, 18 jaar en voor het eerst in de basis. Bij zijn derde doelpoging was het raak.

In het resterende halfuur probeerde Broos de bakens nog te verzetten door het inbrengen van Vandooren, Chatelle en Haroun, maar veel leverde dat niet op. Voor Chatelle was het zijn eerste match sinds zijn zware knieblessure op 4 mei.

Dender geeft met deze zege de rode lantaarn weer door aan Sint-Truiden.

.

Nu in het nieuws