Vluchtauto ramt politieauto's na inbraak bij juwelier in Anderlecht

Print
In Anderlecht hebben drie gemaskerde mannen in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken in een juwelierszaak in het Westland Shopping Center.
Tijdens hun vlucht ramden ze twee politieauto's die hen de weg probeerden te versperren. Na een korte achtervolging op de Brusselse ring raakte de politie nadien elk spoor bijster. Dat is vernomen bij de politie van de zone Brussel-Zuid. De inbraak gebeurde zondagmorgen iets na vier uur. De politie kreeg een tip en stuurde een aantal patrouilles ter plaatse. De inbrekers hebben daardoor hun rooftocht vroegtijdig moeten beëindigen, maar konden wel met een deel van de buit ontkomen in een Audi A6.

Hoeveel de buit precies bedraagt, kon de woordvoerster van de politiezone Brussel-Zuid niet zeggen. Het zou om een aanzienlijke buit gaan. "Ze namen verschillende kostbare juwelen mee, waarvan er zeker een al een waarde had van 1.400 euro. Het totale bedrag moet dus ver daarboven liggen", aldus de woordvoerster. De daders hadden geen wapens bij zich en er vielen geen gewonden.
MEEST RECENT