"Applaus voor Leterme is misplaatst"

Applaus voor Leterme is misplaatst

"Applaus voor Leterme is misplaatst"

Print
"Bij ons heeft gisteren niemand geapplaudisseerd. Dat vond ik misplaatst." Dat zegt Open VLD-voorzitter Bart Somers. Hij wil dat er snel een nieuwe regering komt en wil dat het kartel CD&V/N-VA zich meer inschikkelijk opstelt.
"Leterme had twee keer een nota klaar. Maar twee keer werd hij uiteindelijk nog teruggefloten door zijn eigen partij", zegt Somers in De zevende dag. "Het heeft geen zin meer om terug te komen op wie nu de verantwoordelijke is van het mislukken van de gesprekken. Maar de verantwoordelijkheid ligt in elk geval niet bij de liberalen."

Somers haalde ook nog eens uit naar de houding van het kartel en het standpunt dat CD&V/N-VA enkel in een regering stapt als Leterme de premier wordt. "Ik begrijp niet dat het kartel daar een prioriteit van maakt. Het kan de mensen niet schelen wie er in de Wetstraat 16 komt. De mensen maken zich zorgen over hun koopkracht, de stijgende energieprijzen, bedrijven in moeilijkheden. Wij gaan niet met poppetjes spelen."

Zowel CD&V/N-VA als Open VLD hebben een klassieke tripartite eerder op de dag uitgesloten. Over een assymetrische regering met langs Franstalige zijde de PS in plaats van CDH zegt Somers nu: "Dat is een mogelijkheid. Maar het belangrijkste is nu vooral dat er een goede regering komt."
MEEST RECENT