"Noodregering moet boedelscheiding voorbereiden"

Noodregering moet boedelscheiding voorbereiden

"Noodregering moet boedelscheiding voorbereiden"

Print
"Er moet geen Belgische regering meer komen. Wel een noodregering die de lopende zaken afhandelt en de boedelscheiding voorbereidt", zegt VB-voorzitter Frank Vanhecke. .
"Vandaag is duidelijk dat het Belgisch federalisme verworden is tot een dictatuur van de minderheid. Dat Belgisch model heeft zichzelf vast gereden in zijn eigen contradicties. Het werkt niet meer. Men hoeft zelfs geen separatist te zijn om deze loutere vaststelling te maken", zeggen voorzitter Vanhecke en woordvoerder Joris Van Hauthem in een mededeling. Ze pleiten daarom voor een noodregering die de boedelscheiding voorbereidt.

Daarnaast haalt de partij ook uit naar de Vlaamse onderhandelaars, omdat die volgens haar de resoluties van het Vlaams parlement in de prullenmand hebben gegooid. "In plaats van de lat van bij het begin zeer hoog te leggen om alsnog iets uit de brand te slepen, hebben zij meteen de lat op de grond gegooid. Nu houdt men zogenaamd stand om de vernedering te ontlopen een kuil te moeten graven om nog onder lat door te kunnen. Het beeld dat de Vlaamse onderhandelaars stand gehouden hebben, is dus pure fictie en pure perceptie", luidt het.

.

Nu in het nieuws