Nu nog een robbertje vechten over de Zwarte Piet - Poll

Nu nog een robbertje vechten over de Zwarte Piet - Poll

Nu nog een robbertje vechten over de Zwarte Piet - Poll

Print
Het is over en uit, zeker tussen cdH en N-VA. Beide partijen spelen elkaar de zwarte piet toe voor het mislukken van de formatie. Bijna één op vijf lezers geeft de N-VA de schuld. Stem zelf.
Bart De Wever weigerde zaterdagavond zijn partij alleen te zien opzadelen met de schuld voor de crisis. "Wij hebben het finale voorstel van formateur Leterme aanvaard, cdH niet," zei De Wever voor de RTBf en RTL-TVi. "Iedereen kon zien dat er één partij was die geen akkoord wilde. Er waren maar drie partijen die een regering wilden vormen."

Maar ook het cdH weigert de verantwoordelijkheid te dragen en blijft zich hullen in wollig taalgebruik à la Milquet en heeft een afkeer van N-VA. "Belangrijk is dat er een regering komt die zich bezighoudt met wat de mensen belangrijk vinden". "Hoewel ook wij vinden dat sommige evenwichtige hervormingen nodig zijn, waren wij niet verplicht om zonder voorwaarden in te gaan op de eisen van de nationalistische Vlamingen van de N-VA. Deze eisen raken het hart van de Belgische staat, omdat ze raken aan de sociale zekerheid en het economische evenwicht van het land."

MEEST RECENT