Prinses Mathilde ontmoet jongeren met HIV

Prinses Mathilde heeft vrijdag een werkbezoek gebracht aan het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) naar aanleiding van Wereldaidsdag. De prinses heeft anderhalf uur vergaderd met onderzoekers en preventiewerkers en ontmoette twee jongeren met HIV.

Belga

De prinses heeft onder meer gepraat met onderzoekers en preventiewerkers van het ITG die zich bezighouden met de problematiek van HIV/aids bij jongeren, zowel in België als in Afrika.

"Het gesprek ging onder meer over aidspreventie en over projecten in Kenia en Oeganda. Er werd ook gepraat over het feit dat men veel kan bereiken, zowel in België als in Afrika, door het taboe rond aids te verbreken", licht Ann Caron van het ITG toe.

Prinses Mathilde ontmoette ook twee jongeren met HIV: de Vlaamse Tristan die op zijn derde bij een bloedtransfusie besmet raakte met HIV, en de Keniaanse Vivian Amol.

"De prinses heeft redelijk wat vragen gesteld. Zo wilde ze weten hoe alles in zijn werk gaat, en ze vroeg hoe ouders gesensibiliseerd kunnen worden", zegt Caron. "Verder zei de prinses ook dat ze de indruk heeft dat Belgische jongeren aids en HIV een ver-van-hun-bed-show vinden."

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio