Muzikale wereldreis met DaDooRonron

Muzikale duizendpoot Ron De Rauw (46), een rasechte Hammenaar die in Gent woont, is zowat kind aan huis in het CC Jan Tervaert. Daar gaat hij zaterdag 1 december voor het eerst solo met DaDooRonron. Nadien is de acteur, zanger, muzikant en componist te gast in de Vlaamse culturele centra. In het voorprogramma goochelt Piv Huvluv ook al met muziek in zijn muzikale stand-up comedy-programma Single Man.

“In DaDooRonron maak ik een muzikale wereldreis”, legt De Rauw uit. “Het wordt een hyper- en interactieve muzikale komedie waarin ik alle instrumenten bespeel. Ik zing, dans, spring, duik, val en sta weer op. Het wordt een avond vol muzikale ‘snuisterijen’ en visuele grappenmakerijen.”

De Rauw keert graag terug naar zijn geboorteplek waar het eind van de jaren zeventig begon. Samen met Pat Vanderhaeghe, huidig directeur van Jan Tervaert, begon hij eind van de jaren zeventig de cabaretgroep ‘Ongehoord’. “Wij realiseerden samen theatershows ”, vertelt Vanderhaeghe. ”Hoogtepunt van deze creatieve samenwerking was een finaleplaats in het cabaretfestival Cameretten in het Nederlandse Delft in 1984. Nadien werkte Ron samen met Ronald van Rillaer. Vanaf 1998 maakte hij als acteur-zanger deel uit van het humoristische muziek-theater Jummoo. Vorig jaar ging Ron in zee met een andere Hammenaar Rembert De Smedt. Samen stonden ze als Moo op de podia met het multiculturele project ‘Little Ronny Peacock & The Bel Mundo’s’.”

De Rauw kan niet stilzitten. Hij zorgde voor de muziek en de stemcoaching van de jongste theatershow Terug normaal van Els De Schepper, verzorgt de stemcoaching voor diverse rock- en popzangers en acteerde hij in een tiental tv-series als Wittekerke.

De muzikale vrienden van De Rauw gingen hun eigen weg. Ron wou niet werkloos toekijken al toert hij nog rond samen met Rembert De Smet van 2 Belgen en Esta Loco met Moo. Daarom probeert hij het nu solo.

Pat Vanderhaeghe is blij dat De Rauw Hamme koos voor de première van DaDooRonron. Normaal was de première van DaDooRonron in januari gepland.

Wim ONSELAERE

Première van DaDooRonron van Ron De Rauw met Piv Huvluv in het voorprogramma, zaterdag 1 december 20.15u, CC Jan Tervaert, Kaaiplein 34. tickets 9, 11 en 12 euro

Info en reserveringen: 052 48 09 48

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio