Vijf jaar met uitstel voor pedofiele voetbaltrainer

Print
Het Brusselse hof van beroep heeft donderdag de 43-jarige J.A. veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar met probatie-uitstel. De rechter in eerste aanleg veroordeelde de beklaagde tot een effectieve celstraf van achttien maanden. De beklaagde heeft de feiten bekend.
De man werd schuldig bevonden aan twee verkrachtingen en de aanranding van de eerbaarheid op 29 april 2005 van een 12-jarige jongen. Het slachtoffer is de zoon van een koppel vrienden van de beklaagde. De man kende de jongen via de voetbalclub, waarvan hij een van de verantwoordelijken was.

De jongen en de man raakten bevriend en de beklaagde nodigde het slachtoffer uit op een barbecue op 29 april 2005. Ze keken toen samen naar een pornofilm en J.A. misbruikte de jongen.

De man bekende de feiten meteen en werd voor drie maanden aangehouden. Nadien werd de beklaagde vrijgelaten, op voorwaarde dat hij in psychotherapie ging en geen contact had met minderjarigen in afwezigheid van volwassenen.

De rechter in eerste aanleg stelde vast dat J.A. alle voorwaarden strikt had nageleefd, maar meende dat hij opnieuw de cel in moest voor vijftien maanden, gezien de ernst van de feiten.

Het hof van beroep volgde evenwel de argumentatie van de verdediging en paste de straf aan. De advocate van de beklaagde, meester Julie Lefranc, pleitte namelijk dat de man in het verleden nooit ongepast gedrag met jongeren vertoonde en dat het wellicht om geïsoleerde feiten ging.
Nu in het nieuws