Hoe moet het verder met KV Turnhout? - Poll

Hoe moet het verder met KV Turnhout? - Poll

Hoe moet het verder met KV Turnhout? - Poll

Print
Turnhout - De gemeenteraad van Turnhout spreekt zich maandag uit over de wijzigingen in de overeenkomst met voetbalclub KV Turnhout, die door kandidaatinvesteerder Studio 100 geëist worden.
BR> De stad wil dat contract aanpassen op voorwaarde dat er binnen drie maanden een strategisch plan wordt voorgelegd.

Studio 100-Plopsaland wil pas verder onderhandelen over de overname van het noodlijdende KV Turnhout als de stad de gebruiksovereenkomst voor het Stadsparkstadion aanpast. De investeerder wil dat er ook op zondagmiddag gespeeld kan worden en dat voetbal in het Stadspark mogelijk blijft als de club ooit in eerste klasse terechtkomt.

Maandag krijgt de gemeenteraad het voorstel van contractwijziging voor de kiezen. Daarin neemt de stad wel het voorbehoud op dat er ‘binnen de drie maanden een strategisch plan moet zijn dat de toekomst van de club verzekert’.

“Maar wat als KV Turnhout binnen die drie maanden failliet gaat”, vroeg Astrid Wittebolle (Groen!) zich luidop af. “Dan moeten we kijken of we de periode naar de overname kunnen overbruggen”, antwoordde sportschepen Eric Vos (CD&V).
“Mogelijk komt er bij een vereffening een doorstart, zoals gebeurde bij de overgang van KFC Turnhout naar KV Turnhout. Anders moet de club helemaal herbeginnen in vierde provinciale.”
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio