Kelner van Tongerse brasserie ensceneerde overval

Print
De onderzoeksrechter van Tongeren heeft vandaag/donderdag een 19-jarige kelner van een brasserie in Tongeren laten aanhouden op verdenking van diefstal en brandstichting. De Tongenaar ensceneerde vorige week naar alle waarschijnlijkheid een overval om de kassa te kunnen plunderen. De buit bedroeg amper 300 euro.
Bij de vermeende overval, die dateert van vorige week woensdagavond, werd de kelner volgens zijn eigen verklaring verwond aan het hoofd na een schermutseling met een ongemaskerde, maar gewapende overvaller die de inhoud van de kassa eiste.

In het tumult dat daarop ontstond, zouden er kaarsen op de zitbank terecht gekomen zijn, waarna er vuur ontstond in de brasserie. De schade was aanzienlijk en bedroeg zowat 25.000 euro. De brasserie "De Boulevard" aan de Albertwal in Tongeren is voor enkele maanden gesloten.

Na ondervraging viel de Tongenaar door de mand. De onderzoeksrechter beschikte over voldoende aanwijzingen dat de Tongenaar de overval ensceneerde om er zelf met de inhoud van de kassa vandoor te kunnen gaan.
Nu in het nieuws