Hof van beroep Antwerpen buigt zich op 10/1 over kredietkaartenfraude

Print
Antwerpen - Voor het hof van beroep in Antwerpen wordt op 10 januari 2008 het proces ingeleid over de kredietkaartenfraude. Drie Antwerpse topambtenaren, de vroegere directeur van de Antwerpse politieschool Potva en een aannemer staan daarin terecht voor verduistering van overheidsgelden.
De ambtenaren zouden hun kredietkaart van de stad voor ongeoorloofde privé-uitgaven gebruikt hebben. Ook gelden van de stedelijke vzw's Soma en Telepolis werden daarvoor gebruikt. De voormalige stadssecretaris Fred Nolf werd in mei tot twee jaar effectief veroordeeld, een boete van 5.000 euro en een ontzetting uit de rechten voor tien jaar. Hij besliste beroep aan te tekenen.

Ook zijn kabinetschef Nadia Andries, adjunct-stadssecretaris Freddy Vandekerckhove en aannemer Etienne O. gingen in beroep tegen hun veroordeling tot zes maanden met uitstel en een boete van 2.500 euro.

De laatste in het rijtje is Eddy Den Hondt, de vroegere directeur van Potva, die een maand met uitstel kreeg en 130 euro boete. Hij zou met geld van de politieschool twee schilderijen van de vroegere stadsontvanger Roger Bekaert hebben aangekocht.

Bekaert, die een jaar met uitstel en 5.000 euro boete kreeg, en zijn vrouw en kabinetschef Dianne Heyrman, veroordeeld tot een werkstraf van zestig uren en 2.500 euro boete, beslisten om te berusten in het vonnis en gingen niet in beroep.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio