Douane neemt 30 kg marihuana in beslag

Print
Antwerpen - De Belgische douane heeft woensdag in de provincie Antwerpen 30 kilogram marihuana in beslag genomen. Dat gebeurde tijdens Benefralux 9, een grootscheepse controleactie in samenwerking met de Franse, Nederlandse en Luxemburgse douane, de politie en tal van andere diensten.
De drugs werden aangetroffen in een bestelwagen met Duitse nummerplaat. Ze bevonden zich tussen een lading cd's en waren bedoeld voor Groot-Brittannië. De man die de marihuana vervoerde, werd opgepakt. De straatwaarde van de drugs zou om en bij het kwart miljoen euro bedragen.

De operatie richtte zich vooral tegen het vrachtverkeer. Zo werd gecontroleerd op alle mogelijke inbreuken, van dieselfraude tot het ontduiken van de verkeersbelasting en overtredingen tegen de rij- en rusttijden.

In ons land werden 243 inbreuken vastgesteld, goed voor in totaal 68.000 euro aan boetes. De meeste voorkomende overtredingen waren het ontbreken van het Eurovignet (53) en het niet-betalen van de verkeersbelasting (39).

Tijdens de vorige Benefralux-actie werden 212 inbreuken vastgesteld, goed voor 50.000 euro aan boetes. Bij de negen Benefralux-acties, waarvan de eerste in december 2005 plaatsvond, werden in totaal al 2.160 overtredingen vastgesteld, wat 600.000 euro aan boetes opleverde.

Benefralux 9 vond woensdag plaats tussen 8 en 12 uur. Volgens Hervé Jamar, die bevoegd is voor de strijd tegen de fiscale fraude, is het succes van de operatie mee te danken aan het nieuwe team motorrijders van de douane.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio