83% van de Belgen drinkt minstens 2 koppen koffie per dag

Drieëntachtig procent van de Belgen drinkt minstens twee koppen koffie per dag. Dat blijkt uit een studie van Douwe Egberts bij 4.252 mensen. Tweeëntwintig procent drinkt vier tot zes koppen van het cafeïnebevattende drankje en 21 procent drinkt elke dag zelfs zes koppen.

Slechts 11 procent van de ondervraagden drinkt koffie om de dorst te lessen en 23 procent drinkt het tijdens het eten. Belangrijkste redenen om koffie te drinken zijn "omdat ik zin heb" (66 procent), gevolgd door een pauzemoment (50 procent) en om tot rust te komen (48 procent).

Uit de studie van Douwe Egberts blijkt ook dat koffie hoofdzakelijk thuis wordt gedronken (54 procent). Restaurants staan met 24 procent op de tweede plaats.

Bijna 70 procent van de ondervraagden associeert koffie met een "warme ontvangst", op de voet gevolgd door "plezier doen" (68 procent).

"De resultaten tonen duidelijk aan dat koffie een emotioneel geladen product is en onderlijnen zowel het psychologische als het fysische aspect van koffie: koffie geeft je een opkikker, maar helpt je ook om sociale en familiale banden te smeden en te onderhouden", luidt het.

Douwe Egberts pakt in december voor de tiende keer uit met de "Koffie voor iedereen"-actie. In samenwerking met de Voedselbanken schenkt het bedrijf voor elk verkocht pak koffie twee kopjes aan de Voedselbanken. In de afgelopen negen jaar werd zo bijna 500 ton koffie uitgedeeld, goed voor 100 miljoen kopjes koffie.

Nu in het nieuws