Holebifederatie pakt uit met nieuwe publicatie over holebi's

Print
De Holebifederatie heeft een nieuwe brochure over holebi's uit: "Alles wat je altijd al wilde weten over holebi's". De nieuwe publicatie kon rekenen op de steun van Vlaams minister voor Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt (sp.a).
Iedereen die vragen heeft over holebiseksualiteit vindt in de brochure relevante informatie over uiteenlopende onderwerpen, net als doorverwijzingen naar groepen, websites, publicaties en adressen.

De 45 pagina's dikke brochure bevat informatie over coming-out, geloof, seks en relaties, de holebigemeenschap, werk en wettelijke gelijkheid, zonder belerend te willen zijn, zo zegt de Holebifederatie.

"Heel wat mensen hebben nood aan correcte en toegankelijke info over holebiseksualiteit", zegt Yves Aerts, woordvoerder van de Holebifederatie. "Onze nieuwe brochure is handig voor jongeren die hun eerste stappen zetten in de holebiwereld en ook voor leerkrachten die les willen geven over het thema. Een nieuwsgierige hetero, een jongen met moslimachtergrond die twijfelt aan zijn geaardheid of een oudere lesbienne die niet weet waar zij andere oudere lesbiennes kan ontmoeten: ze kunnen allemaal met de nieuwe brochure aan de slag", luidt het.
Nu in het nieuws