Nieuw opsporingsbericht Annick Van Uytsel

Nieuw opsporingsbericht Annick Van Uytsel

Nieuw opsporingsbericht Annick Van Uytsel

Print
In het kader van het gerechtelijk onderzoek naar de dood van Annick Van Uytsel doen de onderzoekers een beroep op uw medewerking om een aantal vragen te beantwoorden.
De feiten: Op vrijdagavond 27 april 2007 ging de 18-jarige Annick Van Uytsel naar een fuif in de Gildenzaal in Schaffen. Ze rijdt er met de fiets naartoe in gezelschap van twee vriendinnen. Rond 4 uur vertrok Annick samen met deze twee vriendinnen en een jongeman aan de fuifzaal. Ze stopten aan de woning van die jongen in de Postbaan in Schaffen om nog wat na te praten. Na een tijdje vertrok Annick alleen en fietste naar huis. Het was dan ongeveer half 5.

Dat is het moment dat Annick het laatst in leven wordt gezien en van dan is het onduidelijk wat er met haar is gebeurd. Het laatste teken van leven is een sms'je om 05:01 uur naar haar vriend.

Uit onderzoek blijkt dat Annick zich op dat moment mogelijk op een normale reisweg naar huis bevond. Om 06:29 uur probeerden de ouders van Annick hun dochter tevergeefs via gsm te bereiken. Op dat ogenblik bevond haar gsm zich in de streek van Halen en duidelijk niet meer op weg naar huis.

Annick kan via verschillende routes naar huis zijn gereden. Zag u haar fietsen over de fietsersbrug of langs Schoonaarde, door het centrum of langs de Ring, neem dan contact op met de speurders. Kreeg Annick een lift of kreeg ze onderweg gezelschap ? Misschien heeft u haar zelf gezien of merkte u verdachte personen of vreemde voertuigen op?

Op donderdag 3 mei 2007 werd het lichaam van Annick uit het Albertkanaal gehaald in Lummen. Haar lichaam was verpakt in zwarte propexdoek, blauw dekzeil en grijze zakken. Het pak werd dichtgebonden met nylonkoord en verzwaard met een betonblok.
Misschien kan aan de hand van de gebruikte verpakkingsmaterialen de dader worden opgespoord : zwarte propexdoek, gebruikt in de wegenbouw, blauw zeildoek, 3 x 2 m, met metalen ringen, betonblok, grijze plastic zakken, 80 x 100 cm, voorzien van één lasnaad waardoor ze opengevouwen veel smaller zijn aan de onderkant (dubbel geplooid) dan aan de bovenkant. De zakken zijn gemaakt van recyclagemateriaal en vrij dun van stof.

Tot op heden kon de fabrikant of toepassing van dergelijke zakken nog niet worden achterhaald. Kent iemand een producent van dit soort grijze plastic zakken, een verkoper of een gebruiker van dit soort zakken, of wijst de combinatie van de verschillende materialen in een bepaalde richting, aarzel dan niet contact op te nemen met de onderzoekers.

Op donderdag 26 juli 2007 vond de politie de fiets van Annick terug in de Mechelsestraat in Leuven. De fiets stond slotvast ter hoogte van huisnummer 155, aan de bushalte Halfmaanstraat. De fiets stond er vermoedelijk al geruime tijd. Op de fiets werden restanten van algen gevonden wat doet vermoeden dat hij misschien in een gras- of beekkant heeft gelegen. Het identificatienummer van de fiets werd verwijderd en hierover werd een laagje verf aangebracht. Misschien heeft iemand de dagen na de verdwijning de fiets zonder het te beseffen in Diest of ergens anders opgemerkt. Bovendien heeft iemand de fiets naar Leuven gebracht. Hij stond aanvankelijk mogelijk elders of werd tijdelijk gebruikt door iemand die verder met deze misdaad niets te maken heeft. De politie wil daarom duidelijk aangeven dat elke informatie die we van getuigen of eventuele gebruikers krijgen enkel zal gebruikt worden in dit onderzoek.

Diverse voorwerpen van Annick werden tot op heden niet teruggevonden. Misschien heeft u ze ergens gezien : haar okergele jas met borduursel, haar zwarte linnen schoudertas met witte bolletjes en grote strik, haar zilverzwarte gsm van het merk NOKIA 6020.

Alle tips zijn welkom via : - het gratis nummer 0800 91.119 (24/24u) (Nationaal Invalspunt van de Federale politie) - het telefoonnummer 016 280 602 (08/20u) (Federale gerechtelijke politie Leuven), - e-mail opsporingen@politie.be

Alle foto's via : http://www.polfed-fedpol.be/dos_ops/Dos_VanUytsel/Dos_VanUytsel_nl.php

De opsporingsreportage met de gedeeltelijke reconstructie kan worden bekeken op de politiewebsite www.politie.be in de rubriek "opsporingen". (uitzending "Koppen Justitie", VRT/één, op 29/11/07 om 21:10 uur)
Nu in het nieuws